Publiereportage, De vijf geheimen van stijlevolle vijftigplussers
Publireportage
De vijf geheimen van stijlvolle vijftigplussers

Hoe ouder, hoe gelukkiger en hoe minder stress, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder vijftigplussers. Sta jij ook midden in het leven, doe je op alle terreinen nog volop mee en geniet je elke dag een beetje meer? Perfect! Wij geven je vijf tips waardoor je er ook mooier uitziet dan ooit tevoren.

1

Schrap dure
beautyproducten &
smeer geen dikke
lagen make-up

Wie mooi ouder wordt, heeft een dagelijkse beautyroutine, maar die moet zeker niet uit de duurste producten bestaan. Zorg vooral dat je je huid altijd goed reinigt voor het slapengaan. Gebruik daarnaast zowel ’s morgens als ’s avonds een vochtinbrengende crème zodat je huid altijd goed gehydrateerd is. Kies een huidverzorging met een zonnefactor van 20 of meer, die beschermt tegen schadelijke zonnestralen, en je huid zal er langer jong uitzien.

Probeer geen rimpels en wallen te bedekken met een dikke laag foundation. Mensen zullen je net ouder schatten dan je werkelijk bent. Start idealiter met een goede primer om de tekenen van verkleuring en veroudering te verhullen. Bouw daarna subtiel op met een vloeibare foundation en een transparant poeder. Eindigen doe je best met een blush voor een jeugdige, gezonde glow.

2

Zorg goed
voor jezelf

Streef ernaar om altijd de beste versie van jezelf te zijn. Bezoek op tijd en stond je kapper, investeer eens in een manicure of pedicure en eet vooral gezond.

Ook de verzorging van je gebit speelt hierin een essentiële rol. Een gezond, mooi en wit gebit maakt je namelijk vijf tot tien jaar jonger. Als je ouder wordt, gaan je tanden echter sowieso verkleuren. Gekleurde voedingsmiddelen zoals koffie of rode wijn, zullen je glazuur langs de buitenkant bijvoorbeeld een tintje donkerder maken. Bovendien wordt je glazuur dunner naarmate je ouder wordt, waardoor het onderliggende gele dentine zichtbaarder wordt. Witte tanden geven je daarom een jongere look en een suggestie van frisheid en gezondheid.

Vaak wordt een oplossing gezocht in whitening of bleaching. Helaas is het effect daarvan beperkt. Porseleinen veneers geven jou permanent wittere tanden. Veneers zijn dunne schildjes die op je bestaande tanden worden aangebracht en die naast de kleur ook de positie en de vorm van je tanden kunnen corrigeren. Ze geven je een blijvende en egale witte glimlach. Het resultaat is een subtiele en permanente verjongingskuur die je op een snelle manier een stijlvolle en jongere look geeft.

3

Beweeg elke dag

Bewegen zorgt voor soepele gewrichten en stimuleert de bloedsomloop met een stralende huid tot gevolg. Regelmatig bewegen is trouwens beter dan af en toe fel tekeergaan in de sportschool of op de looppiste. Overdrijven kan altijd een averechts effect hebben en tot blessures leiden. Het belangrijkste is dat je elke dag in beweging bent.

4

Slaap voldoende

We spreken niet voor niets over een schoonheidsslaapje. Slecht slapen verhoogt niet alleen de zichtbare tekenen van veroudering rond je gezicht, het zorgt er ook voor dat je je minder aantrekkelijk voelt. Slaap is namelijk belangrijk voor het natuurlijke herstel van je huid en vertraagt het verouderingsproces.

5

Doe wat goed voelt

Het grootste geheim van wie stijlvol ouder wordt? Ze doen wat goed voelt. Wil jij iedere dag een goed glas drinken en voel je je daar prettig bij? Doen! Maar hou mate.

Stijlvolle vijftigplussers zijn niet obsessief bezig met hun dieet of uiterlijk, ze zorgen enkel goed voor zichzelf door een consequente beautyroutine en voldoende beweging. Ze hebben bovendien geen schrik om waar nodig hulp in te roepen, bijvoorbeeld voor een stijlvol wit gebit. Wil ook jij een instant jongere look dankzij een stralende glimlach?

Vraag gratis en vrijblijvend advies aan bij een consulente van GlamSmile.