voor een verrassende uitstap

Culturele wandeling

.1.

Culturele wandeling
voor fijnproevers

Een verrassende ontmoeting met hedendaagse kunst in het MUDAM of het Casino, flaneren langs de hippe shops in de oude binnenstad, door UNESCO als werelderfgoed erkend, op ontdekking in de vestingen van Vauban… Dat en nog zoveel meer is er in Luxemburg te beleven. Waarom geen gastronomische wandeling door de stad met telkens een gerecht van het huis in een volgend toprestaurant, een unieke ervaring in deze stad met de grootste dichtheid van sterrenrestaurants ter wereld.

Langs bergen Langs bergen

.2.

Langs bergen
en dalen

Op zoek naar een al of niet sportieve uitdaging? Het Mullerthal Trail, een van de ‘Leading Quality Trails Best of Europe’, biedt de meest indrukwekkende wandeltochten op maat van ieders kunnen. Langs groene beemden, spectaculaire vergezichten, duizelingwekkende rotsformaties en watervallen voert het pad dat de streeknaam ‘Luxemburgs Klein Zwitserland’ alle eer aandoet. In het wandelcentrum ‘Heringer Millen’ staat alle nodige uitrusting ter beschikking van de wandelaar. Maak er meteen een meerdaagse trip van en geniet van een van de vele hotelaanbiedingen in deze prachtige regio.

.3.

Op trektocht
door de Ardennen

Met 53 kilometer aan wandelpaden toont de ‘Escapardenne’ de Ardennen ten voeten uit. Dit ‘Leading Quality Trail Best of Europe’ neemt u mee langs steile hellingen en rotsige heuvelruggen met als beloning de ontdekking van prachtige natuurschatten in Bourscheid-Moulin, Hoscheid en de pittoreske dorpjes Dirbach en Kautenbach. In het kasteel van Clervaux wacht de ontroerende fototentoonstelling ‘The Family of Man’, behorend tot de Memory of the World-lijst van de UNESCO. Meerdere hotels bieden wandeltochten zonder bagage aan.

Op trektocht Op trektocht

.4.

Wandellussen
aan de Moezel

‘Manternacher Fiels’ heet hét indrukwekkende 10,7 km lange wandelcircuit in de Luxemburgse Moezelregio. Met 89 belevingspunten haalde het de onderscheiding ‘boucle de rêve’ door het ‘Deutsches Wanderinstitut’ en behoort het tot de top 10 van ‘Premiumwanderwege’ in Duitsland en Luxemburg. Het traject doorkruist het natuurreservaat ‘Manternacher Fiels’, loopt langs verrassende rotsformaties, slingert zich door de riviervallei ‘Schlammbach’ en verrast met de onthulling van diep in de bossen verborgen private wijngaarden.

Wandellussen

.5.

Red rocks
op de mountainbike

Met vrienden op de mountainbike het land van de rode aarde verkennen, dat is puur genieten van het leven. Tussen Dudelange, Rumelange en Tétange liggen twee nieuwe, duidelijk gemarkeerde mountainbikepistes klaar om het natuurreservaat ‘Haard’ te doorkruisen: ‘Haard-red’ met een parcours van 27,4 km en ‘Haard-black’ dat 27,6 km telt. De piste met niveau S-2 verkent de ‘Ellergronn’ in Esch-sur-Alzette dat bekend is voor zijn fauna- en floramuseum. Aan de hand van een gedetailleerde kaart kunnen de verschillende parcours met elkaar gecombineerd worden.

Red rocks Red rocks

.6.

Drie UNESCO-sites
in één land

Drie UNESCO-sites terugvinden op een beperkte oppervlakte als het Groothertogdom is niet minder dan uitzonderlijk. De combinatie van landschappelijke schoonheid en geschiedenis maakt de oude binnenstad en de vestingwerken van Luxemburg tot een parel die ook de UNESCO niet is ontgaan. Daarnaast prijkt de dansprocessie van Echternach (de dinsdag van Pinksteren) op de lijst voor immaterieel cultureel patrimonium. Ook de fototentoonstelling ‘The Family of Man’ van Edward Steichen in het kasteel van Clervaux behoort tot de werelderfgoedlijst.

Unesco-sites Unesco-sites

.7.

Wandeling
voor fijnproevers

Een gastronomische wandeling door Luxemburg voert u van de meest verfijnde producten naar originele menukaarten waar zelfs de meest verwende smaakpapillen mee te verleiden zijn. Ontdek het beste van het beste op een tocht die u meeneemt langs authentiek historische of juist bruisend jonge stadsdelen. Nergens ter wereld treft u zoveel sterrenrestaurants per vierkante kilometer als in het Groothertogdom. De 170 verschillende nationaliteiten maken bovendien het land tot een levendige smeltkroes van culturen en smaken.

Wandeling
Wijn Wijn

.8.

Wijn
en plezier

Kom op 15 en 16 mei hét wijnevenement van het land meebeleven. Tijdens ‘Wine, Taste, Enjoy’ geniet u van degustaties van wijnen en schuimwijnen, bezoeken aan de wijngaarden, tochten per paardenkoets, geleide bezoeken aan Grevenmacher en Remich, kunsttentoonstellingen, concerten en nog veel meer. Bezoek tussen 11 en 20 uur een van de wijnkelders en doe u te goed aan de specialiteiten van de plaatselijke wijnmakers. En wilt u niet alleen proeven, maar ook alles te weten komen over wijnen en wijn maken, dan nodigen de musea ‘A Possen’ in Bech-Kleinmacher en het Wijnmuseum in Ehnen u uit tot een interessant bezoek.

.9.

Flaneren
door de stad

Als u door de winkelstraten van de stad flaneert, langs boetieks met de nieuwste collecties van de grootste luxemerken, is ook het Luxembourg House een niet te missen stop. Hier laat Luxemburg zich van zijn beste kant zien met streekproducten van de bovenste plank, culturele en creatieve smaakmakers, lokaal vakmanschap en lekkernijen uit de plaatselijke keuken. Met haar winkels, restaurants en vooral haar culturele bezienswaardigheden kreeg de gezellige binnenstad niet voor niets de titel van UNESCO Werelderfgoed.

Flaneren
Burchtheer

.10.

Burchtheer
voor een weekend

Luxemburg, van oudsher tussenstop op de weg naar Vlaanderen, ontwikkelde zich tot een land van kastelen en landhuizen. Zo’n 70 daarvan blijven er vandaag over. Wie Luxemburg bezoekt, kan niet voorbij de vallei van de zeven kastelen. Daarnaast laten ook Vianden, Bourscheid, Larochette en Beaufort een onvergetelijke indruk achter. Ontdek tijdens uw verblijf de verhalen en legendes achter de vele kleine kastelen en burchten van het land. En laat u ten slotte in het kasteel van Clervaux overweldigen door de fototentoonstelling ‘The Family of Man’, behorend tot de Memory of the World-lijst van UNESCO.